Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Sådan vælger du de rigtige portvinsglas

Det er ikke jul uden portvin. Ikke sådan helt rigtigt i hvert fald – og det stiller krav til dine portvinsglas. For portvin skal naturligvis drikkes af de helt rigtige glas. Her følger en række gode råd til, hvordan du vælger det helt rigtige portvinsglas.

Vælg den rigtige form på glasset

Portvin er en lækker og traditionel drik, som ofte nydes ved særlige lejligheder som eksempelvis jul og nytår. Hvis du elsker at servere portvin til dine gæster eller bare godt kan lide et glas selv i ny og næ, så er det vigtigt, at du vælger de rigtige portvinsglas – og det indebærer først og fremmest, at du vælger den rigtige form.

Portvin serveres typisk i et smalt og højt glas, der minder lidt om et rødvinsglas, men så alligevel ikke. Portvinsglas er mindre, og så har de en smallere skål, som ikke er helt tilfældig. Denne udformning skyldes nemlig, at portvinens aromaer og smag bedst frigives i et lille og koncentreret område. Du kan finde portvinsglas her.

Størrelse og tykkelse

Det er vigtigt at vælge et glas, der er passende størrelse til mængden af portvin, som du ønsker at servere. Portvinsglas kommer i forskellige størrelser, men typisk indeholder de mellem 3-6 cl, hvilket er den passende mængde at servere ad gangen. Herudover skal du også vælge den rigtige tykkelse til glasset.

Tykkelsen på glasset kan også have en indvirkning på smagsoplevelsen. Tyndere glas kan hjælpe portvinen med at frigive aromaerne og smagen bedre, men de er også mere skrøbelige. Du kan også få plastikglas, men de er generelt ikke noget populært valg, da de ikke giver et lige så elegant og sofistikeret udtryk.

Når alt kommer til alt, så handler dit valg i bund og grund om, at du skal vælge det portvinsglas, som du bedst kan lide udseendet på. Der er mange valgmuligheder, og derfor er det altid en god idé at undersøge markedet, før du træffer et valg. På den måde er du sikker på, at du får det, der er pænest.